За авторите

Сега ще Ви разкажа една история, която се случи с мен преди няколко месеца. При всеки човек идва момент в живота, когато иска нещо ново. Нова работа и любов, автомобил или прическа. Аз бях решил да сменя своята работа. Бях притиснат от заем (както повечето българи в момента), имах и лизинг за лаптоп. С едно изречение-бях затънал до гушата в дългове!

След дълго търсене намерих обява за работа, която отговаряше на моите изисквания-да е добре платена, възможност за растеж и близка до моя дом. Сега се сблъсках с нещо, което ме ужаси! Писане на автобиография и мотивационно писмо. Да ще кажат повечето от Вас-голяма работа! Пишеш там нещо за твоята досегашна работа, силните си страни, качества, умения и готово! Исках да видя с очите си.

И започна търсенето. Трябваше да видя как другите, като мен преодоляват тази трудност. За мое голямо учудване не намерих такъв пример. Имаше примерни автобиографии и мотивационни писма, но никъде не видях по коя обява е кандидатства, но и дали е успял кандидат. В българското пространство липсваше информация за писането на автобиография и мотивационно писмо.

Беше много по лесно да се сдобия със сериен номер за „Windows Vista” или да гледам новият холивудски хит например, отколкото да видя едно истинско мотивационно писмо. Писмо, съставено от реална личност (като всички нас) за дадена работа.

Сега, когато погледна назад се сещам с насмешка за тази случка през изминалото лято. И взех решението. Да направя блог, където да публикувам успешни автобиографии и мотивационни писма. Писма писани от хората, търсещи работа.!

Между другото… получих работата!

За авторите:

Ивайло Попов – “аз не разбирам много от писането на автобиографии и мотивационни писма. Моята роля е повече по поддръжката, популяризирането на сайта и техническата част. Тъй като ми се наложи да напиша автобиография и мотивационно писмо ще споделя това, което ми помогна, за да получа работата.”

Марио Кръстев – “Казвам се Марио на 30 години. Живея оттатък океана, в страната на неограничените възможности-САЩ. От около 4 години се занимавам с писането на автобиографии и мотивационни писма. Или мога да се определя като Professional Resume Writer. Не знам дали съветите и статиите, които ще публикувам тук са актуални за България, но след дългото настояване на Ивайло реших да помогна. Все пак нека не забравяме една латинска сентенция, която гласи:

Patriae fumus igne alieno luculentior –  “Димът на родината е по-ярък от огъня на чуждата страна.”